Bezlepkové ostružinové placičky

Palačinky a různé placičky doma milujeme. Dají se udělat na tisíc způsobů, jsou rychlé a jednoduché a poslouží nejen jako nedělní snídaně, ale třeba jako dezert nebo večeře pro náročné dny. A dají se udělat bez lepku, mléka i vajec. Když je navíc člověk doplní zdravým ovocem a zdravými bezlepkovými moukami, nemá ani pocit, že by tak moc mlsal.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 hrnku hladké pohankové mouky
  • 1/2 hrnku jáhlové mouky
  • 1/4 hrnku hladké čirokové mouky
  • 1/4 hrnku tapiokové mouky
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 vejce nebo jeho rostlinná náhrada (případně chia či lnění vejce)
  • 2 lžíce javorového sirupu (případně datlový i na podávání)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 150 g ostružin + na ozdobu

Postup

1

Mouku smícháme se solí a sodou, přidáme rostlinné mléko, javorový sirup, vejce a olej a pořádně promícháme.

2

Ostružiny nakrájím na menší plátky a vmícháme lžící do směsi.

3

Pánev rozehřejeme (případně potřeme olejem). Lžící naléváme těsto na rozpálený olej. Jakmile se po stranách začnou dělat bublinky, placku otočíme a prosmažíme z druhé strany.

4

Podáváme s čerstvým ovocem, javorovým nebo datlovým sirupem a úsměvem na tváři!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Roztomilý tečkovaný cheesecake s čokoládou

Bleskové borůvkové minimuffiny

Špagety s česnekem a parmezánem hotové do 20 minut

Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Strakatá kokosovo-banánová zmrzlina

Dýňové cookies

Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut

Opečená brokolice s česnekem

Studená kokosová polévka s ovocem

Řepné karbanátky pečené v troubě

Celerové hranolky s kotletou

Pikantní barbeque losos s vůní zázvoru a chilli