Namočte hrozinky, zázvor a mandle v pomerančovém likéru a nechte stát aspoň půl hodiny.
V rendlíku zahřejte mléko, dokud nebude po okrajích jemně bublat. Odlijte polovinu hrnku a do zbývajícího mléka dejte hrnek cukru, hrnek másla a sůl. Zamíchejte, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Poté přelijte do velké mísy.
V menší misce smíchejte odebranou půlku hrnku vlažného mléka, droždí a jednu lžíci cukru. Odstavte a nechte kvasnice přibližně 5 minut pracovat.
Přidejte kvasnice s mlékem do velké mísy a vše promíchejte.
Rozšlehejte vejce a přidejte vanilkový extrakt. Nalijte do velké mísy.
Vmíchejte pomerančovou kůru, kardamon, muškátový oříšek a postupně přimíchávejte mouku dokud těsto nezačne tvořit spojitou kouli.
Přendejte jej do olejem vymazané mísy, přikryjte potravinovou fólií a uložte na teplé místo na hodinu až hodinu a půl. Nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Poté těsto promíchejte a přidejte hrozinkovou směs. Hněťte, dokud se vše nespojí.
Lehce vymažte chlebíčkovou formu olejem a natvarujte do ní těsto. Přikryjte čistým ručníkem a nechte hodinku kynout.
Pečte přibližně 40 až 55 minut do zlatova.
Vyndejte z trouby, rozehřejte 3/4 hrnku másla a namažte jím upečený chlebík. Posypte štědrou vrstvou moučkového cukru.