Čokoládovo – borůvkový dezert do skleničky

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g vanilkových sušenek Tastino Petit Beurre (lidl)
  • FinCarré čokoláda na vaření (lidl)
  • 50 g mandlí
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 kelímek 31% šlehačka ke šlehání
  • smetana fix
  • čerstvé borůvky

Postup

1

Sušenky a mandle vložte zvlášť do robotu a rozmixujte je co nejvíce dohladka.

2

Obě dvě směsy smíchejte spolu s rozpuštěným máslem. Vnikne vám spíše taková drobenka.

3

Nyní si ve vodní lázni rozpusťe 1/2 tabulky čokolády. Až bude čokoláda zcela rozpuštěná vmíchejte do ní cca 50ml (půlku kelímku) smetany ke šlehání a pořádně promíchejte.

4

Zbytek 31% šlehačky (půl kelímku) nalijte do vyšší nádoby a přidejte cca 1/3 sáčku smetana fix, který vám pomůže šlehačku pěkně vyšlehat.

5

Do hotové šlehačky stačí vmíchat čerstvé borůvky, aby jste dosáhli fialového nádechu a ochucení šlehačky.

6

Nyní začněte do skleničky vrstvit sušenkovou drobenku, čokoládu, borůvkovou šlehačku, opět sušenkovou drobenku a poté skleničku ozdobíte čerstvými borůvkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemné podmáslové muffiny s hutnou kakaovou polevou a ořechy

Video: Tiramisu palačinkový dort, který zvládnete bez trouby i zkušeností

Čočkový dhal s mungo fazolkami

Odlehčený salát Coleslaw s jablkem a celerem ale bez tučné majonézy a nadýmavého zelí

Špagety s avokádovou omáčkou a jarní cibulkou

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Čokoládová roláda s arašídovým krémem a kousky čokolády

Thajská kuřecí polévka tom kha

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

citronove ricottove testoviny

Citronové ricottové těstoviny s rukolou

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Čokoládové cupcakes plněné slaným karamelem