Sušenky a mandle vložte zvlášť do robotu a rozmixujte je co nejvíce dohladka.
Obě dvě směsy smíchejte spolu s rozpuštěným máslem. Vnikne vám spíše taková drobenka.
Nyní si ve vodní lázni rozpusťe 1/2 tabulky čokolády. Až bude čokoláda zcela rozpuštěná vmíchejte do ní cca 50ml (půlku kelímku) smetany ke šlehání a pořádně promíchejte.
Zbytek 31% šlehačky (půl kelímku) nalijte do vyšší nádoby a přidejte cca 1/3 sáčku smetana fix, který vám pomůže šlehačku pěkně vyšlehat.
Do hotové šlehačky stačí vmíchat čerstvé borůvky, aby jste dosáhli fialového nádechu a ochucení šlehačky.
Nyní začněte do skleničky vrstvit sušenkovou drobenku, čokoládu, borůvkovou šlehačku, opět sušenkovou drobenku a poté skleničku ozdobíte čerstvými borůvkami.