Čokoládovo – borůvkový dezert do skleničky

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g vanilkových sušenek Tastino Petit Beurre (lidl)
  • FinCarré čokoláda na vaření (lidl)
  • 50 g mandlí
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 kelímek 31% šlehačka ke šlehání
  • smetana fix
  • čerstvé borůvky

Postup

1

Sušenky a mandle vložte zvlášť do robotu a rozmixujte je co nejvíce dohladka.

2

Obě dvě směsy smíchejte spolu s rozpuštěným máslem. Vnikne vám spíše taková drobenka.

3

Nyní si ve vodní lázni rozpusťe 1/2 tabulky čokolády. Až bude čokoláda zcela rozpuštěná vmíchejte do ní cca 50ml (půlku kelímku) smetany ke šlehání a pořádně promíchejte.

4

Zbytek 31% šlehačky (půl kelímku) nalijte do vyšší nádoby a přidejte cca 1/3 sáčku smetana fix, který vám pomůže šlehačku pěkně vyšlehat.

5

Do hotové šlehačky stačí vmíchat čerstvé borůvky, aby jste dosáhli fialového nádechu a ochucení šlehačky.

6

Nyní začněte do skleničky vrstvit sušenkovou drobenku, čokoládu, borůvkovou šlehačku, opět sušenkovou drobenku a poté skleničku ozdobíte čerstvými borůvkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Expresní večeře: Těstoviny s avokádovou omáčkou

Kuřecí rizoto s kurkumou

Bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

Lehké grilované kuře s koriandrem

8 svěžích limonád do parných dní

Kulajda

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Kapsičky z rýžového papíru

Hrníčkový mrkvový dort s mascarpone krémem

La peperonata

Pravá řecká pita