Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou
Zeleninové polévky jsou u nás prostě klasikou. Je úžasné kolik druhů zeleniny je, a proto se nám variace zeleninových polévek nikdy neomrzí. Dnes jsem vybírala nejen podle chuti, ale i podle barev a výsledkem byla nejen pro jazyk chutná, ale i pro oko lahodná zeleninová polévka.

Ingredience na 4 porce
Ingredience:
- 1
rajčata v plechovce (400g) - pokud bude třeba 1 lž
íce cukru (v případě doslazení rajčat) - 2 mrkve
- 2-3 řap
íky celeru - 2 mrkve
- 100 g zelených fazolových lusku
- 1 malá cuketa
- hrst bazalky
- 1 středn
í cibule - 1 stroužek česneku
- 400 ml kuřec
ího vývaru - sůl
- pepř
- parmazán na posypání
- bazalkové pesto (1 lžička na porci)
- olej
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
V kastrolu si na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme česnek, mrkev a celer a opékáme, cca po 5 minutách přidáme rajčata z plechovky. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, osladíme lžící cukru. Přidáme i hrst nasekané bazalky a zalijeme kuřecím vývarem.
Necháme vařit cca 10 minut.
Poté přidáme nakrájené fazolkové lusky a povaříme další cca 2-3 minuty a na závěr přidáme nakrájenou cuketu.
Na závěr osolíme a opepříme.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem a lžičkou bazalkového pesta.
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře