fbpx

Muffkies

Furt vymejšlíte na víkend něco ke kávičce, žejo? Já jak moc nepeču, tak ale dělám báááječný sušenky a řikám jim Muffkies, protože jsou to cookies upečený ve formičkách na muffiny :D Tušíte správně, že tenhle nápad vznikl leností, když jsem vzdala snahu o parádní tvary sušenek :) Muffkies jsou měkkoučký, voněj máslem a vy je prostě musíte udělat k tomu nedělnímu kafi :D

Muffkies

Ingredience na 10 porcí

 

  • 100g hladký mouky
  • 200g polohrubý mouky
  • 200g třtinovýho cukru /nejlíp, když seženete Muscovado, má perfektní chuť i vůni!/
  • 1 lžička jedlý sody
  • 1 a půl lžičky škrobu
  • půl lžičky soli
  • 175g másla
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový lusk
  • 70g hořký a 130g mléčný čokolády
  • 150g lískových oříšků /nejlíp nasucho opražených/

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Pak do něj v míse vmícháme třtinovej cukr a zašleháme obě vejce. Nakonec přidáme dřeň z vanilkovýho lusku.

Muffkies
2

V jiné míse smícháme obě mouky, sůl, škrob i sodu a tuto sypkou směs vmícháme do té tekuté. Čokoládu i ořechy, nasekaný na kousky přidáme do těsta, který bude hutný a trochu lepivý. Zamotáme ho do potravinářský folie a necháme cca hoďku a půl odpočinout v lednici.

Muffkies
3

Troubu předehřejeme na 160 stupňů a z těsta tvarujeme halabala kuličky o průměru asi 3-4cm, který můžete dát na pečící papír anebo do formček na muffiny, ony se v nich v troubě krásně roztečou a udrží jejich tvar :) Pečeme 10-12 minut.

Muffkies
4

Nebojte se, že Muffkies po týhle době vypadají nedopečeně, není tomu tak. Výsledkem jsou pak měkkoučký placičky, který se rozplynou na jazyku :)

Poznámka

Tip: zbytek vanilkovýho lusku si dejte do plechovky s cukrem, občas protřepejte a máte na pečení dokonale voňavej vanilkovej cukr a bez CHEMIE!

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře