Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Dezert z jablek zapečených s karamelem a skořicí, jehož třešničkou na dortu je vanilková zmrzlina.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 větší jablka
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 karamelky (vyzkoušejte domácí karamelky)

Poleva

  • vanilková zmrzlina
  • karamelový topping
  • skořice

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 190°C. Jablka rozkrojte na poloviny. Jednotlivé půlky pak nakrojte podle obrázku. Lžičkou vydloubněte jadřinec, nožem vykrojte dva kruhy. Poté jablko položte nakrojenou stranou na prkýnko a veďte řezy odshora dolů.

2

Vložte jablka do zapékací mísy nakrojenou stranou nahoru a do každé díry po jadřinci vložte karamelku.

3

V rendlíku rozpusťte máslo s cukrem, promíchejte a odstavte. Vmíchejte mouku a skořici. (To stejné můžete provést v mikrovlnné troubě.)

4

Směs rovnoměrně polijte všechna jablka.

5

Zapékací mísu s jablky vložte do předehřáté trouby na 25 – 30 minut. Pečení může trvat ještě déle, kontrolujte, dokud nejsou jablka měkká.

6

Vyndejte z trouby a pomocí lžíce přesuňte jednotlivé kousky do misek.

7

Jablka můžete ozdobit kopečkem vanilkové zmrzliny, polít karamelovým toppingem a posypat skořicí. Zmrzlina se na horkém karamelu bude rychle rozpouštět, proto doporučujeme jíst rychle nebo zmrzlinu umístit vedle jablka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketovo-cizrnové placičky

Chow mein

Kuskus s tofu a zeleninou

Lososové teriyaki

Špenátový krém s parmazánem

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Mojito zmrzlina

Černá rýže s brokolicí a medovým tofu

Fit pomazánka s řepou a křenem

Kuřecí lasaně se šunkou, zapečeným sýrem a česnekovou omáčkou

Tradiční buřtguláš

Těstoviny s medvědím česnekem, kuřetem, ořechy a nivou