Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou
Dezert z jablek zapečených s karamelem a skořicí, jehož třešničkou na dortu je vanilková zmrzlina.

Ingredience
- 2 větší jablka
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 lžička mleté skořice
- 4 karamelky (vyzkoušejte domácí karamelky)
Poleva
- vanilková zmrzlina
- karamelový topping
- skořice
Postup
Dejte předehřát troubu na 190°C. Jablka rozkrojte na poloviny. Jednotlivé půlky pak nakrojte podle obrázku. Lžičkou vydloubněte jadřinec, nožem vykrojte dva kruhy. Poté jablko položte nakrojenou stranou na prkýnko a veďte řezy odshora dolů.
Vložte jablka do zapékací mísy nakrojenou stranou nahoru a do každé díry po jadřinci vložte karamelku.
V rendlíku rozpusťte máslo s cukrem, promíchejte a odstavte. Vmíchejte mouku a skořici. (To stejné můžete provést v mikrovlnné troubě.)
Směs rovnoměrně polijte všechna jablka.
Zapékací mísu s jablky vložte do předehřáté trouby na 25 – 30 minut. Pečení může trvat ještě déle, kontrolujte, dokud nejsou jablka měkká.
Vyndejte z trouby a pomocí lžíce přesuňte jednotlivé kousky do misek.
Jablka můžete ozdobit kopečkem vanilkové zmrzliny, polít karamelovým toppingem a posypat skořicí. Zmrzlina se na horkém karamelu bude rychle rozpouštět, proto doporučujeme jíst rychle nebo zmrzlinu umístit vedle jablka.
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře