Kokosová rýže s mangem a kešu

Kokosová rýže s mangem a kešu

Ingredience na 2 porce

  • 120 g dlouhozrnné rýže
  • 1/2 zralého manga
  • hrst kešu oříšků
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1/2 hrnku mraženého hrášku
  • 1/2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mletého římského kmínu
  • mleté kari (dle chuti)
  • olivový olej
  • sůl
  • mleté chilli
  • čerstvě nasekaný koriandr

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Rýži uvaříme doměkka a necháme ji vychladnout. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, mletý zázvor, římský kmín, kari a vše restujeme cca 3 minuty.

2

Poté do pánve vlijeme kokosové mléko, přidáme uvařenou rýži, hrášek a vše promícháme. Jakmile rýže vsákne kokosové mléko, odstavíme pánev z plotny.

3

Hotovou rýži ochutíme solí a mletým chilli. Do ještě teplé rýže vmícháme na kostičky nakrájené mango, kešu a vše posypeme čerstvě nasekaným koriandrem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře