Tortelloni se smetanou a šunkou

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g domácích nebo kupovaných čerstvých těstovin tortellini (ev. tortelloni) nejlépe plněných masem
  • máslo
  • pepř
  • smetana na vaření (ideálně ta italská)
  • kvalitní vepřová šunka (nejlépe ta vcelku)
  • tvrdý strouhaný sýr, např. Gran Moravia

Postup

1

Rozpusťte kostku másla na pánvi (cca 20 g). Nakrájejte šunku nadrobno a osmahněte ji na másle. Mezitím dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.

2

Šunku pořádně opepřete a přidejte smetanu (cca 150 ml). Smetanu průběžně míchejte, dokud nezhoustne, potom oheň vypněte.

3

Do vroucí vody dejte vařit těstoviny, dokud nejsou na zkus („al dente“).

4

Hotové tortellini zceďte a smíchejte pořádně se směsí v pánvi, kam přidáte větší množství nastrouhaného Gran Moravia a ještě trochu pepře. Podávejte posypané sýrem.

Poznámka

TIP: Místo černého pepře použijte bílý pepř. Jako alternativa se dá použít i cibulka, která se na drobno osmahne na másle a potom se k ní přidá šunka. Někteří Italové uvádějí i použití bílého vína, které nechají vypařit a potom přidají smetanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Plněné špenátové taštičky

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Kuřecí kousky se zeleninou hotové do 10 minut

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Bezlepkové boloňské špagety

Fitness ovesné cookies z banánů, jablek a skořice

Super jednoduchý domácí chléb

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Losos na másle se zeleninovým salátkem

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Dýňový kompot