Tortelloni se smetanou a šunkou

Tortelloni se smetanou a šunkou

Ingredience na 2 porce

  • 250 g domácích nebo kupovaných čerstvých těstovin tortellini (ev. tortelloni) nejlépe plněných masem
  • máslo 
  • pepř
  • smetana na vaření (ideálně ta italská)
  • kvalitní vepřová šunka (nejlépe ta vcelku)
  • tvrdý strouhaný sýr, např. Gran Moravia

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Rozpusťte kostku másla na pánvi (cca 20 g). Nakrájejte šunku nadrobno a osmahněte ji na másle. Mezitím dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.

2

Šunku pořádně opepřete a přidejte smetanu (cca 150 ml). Smetanu průběžně míchejte, dokud nezhoustne, potom oheň vypněte.

3

Do vroucí vody dejte vařit těstoviny, dokud nejsou na zkus („al dente“).

4

Hotové tortellini zceďte a smíchejte pořádně se směsí v pánvi, kam přidáte větší množství nastrouhaného Gran Moravia a ještě trochu pepře. Podávejte posypané sýrem.

Poznámka

TIP: Místo černého pepře použijte bílý pepř. Jako alternativa se dá použít i cibulka, která se na drobno osmahne na másle a potom se k ní přidá šunka. Někteří Italové uvádějí i použití bílého vína, které nechají vypařit a potom přidají smetanu.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře