Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Báječné koblížky, které mají hned dvě výhody! Těsto je velmi vláčné a jemné díky použitému kefíru a navíc nemusíte dlouze čekat, než koblížky nakynou. Tento recept je opravdu expresní a proto tolik oblíbený. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Rozšlehejte cukr s vajíčkem, přilijte kefír a olej. Poté přisypte mouku smíchanou se solí a jedlou sodou. Vše pořádně promíchejte a vypracujte do hladkého těsta. Přikryjte mísu s těstem potravinovou folií a nechte přibližně 20 minut odpočívat.

Krok 2

Těsto vyválejte na přibližně 1 cm tlustý plát a pomocí koblihového kroužku, nebo hrnečku vykrajujte kolečka. Každému vykrojte malý kroužek uprostřed většího a již můžete smažit. Smažte koblížky z obou stran dozlatova.

Krok 3

Hotové koblížky skládejte na talíř vyložený ubrouskem, který vysaje přebytečnou mastnotu. Posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

Ingredience

  • 2 1/2 hrnku hladké mouky
  • 250 ml kefíru
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 1vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Předvánoční lehký koláč z tvarohu a vanilkového pudinku

Mražený jahodový dort na léto

Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou

Podzimní zapečená zelenina

Luxusní brownies s kousky pražených kakaových bobů

Dokonalý makovec

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Mojito cupcakes

Tofu kuličky

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Pohankové karbanátky s červenou řepou a mrkví

Mangovo-špenátové smoothie s chia a goji