Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Báječné koblížky, které mají hned dvě výhody! Těsto je velmi vláčné a jemné díky použitému kefíru a navíc nemusíte dlouze čekat, než koblížky nakynou. Tento recept je opravdu expresní a proto tolik oblíbený. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Rozšlehejte cukr s vajíčkem, přilijte kefír a olej. Poté přisypte mouku smíchanou se solí a jedlou sodou. Vše pořádně promíchejte a vypracujte do hladkého těsta. Přikryjte mísu s těstem potravinovou folií a nechte přibližně 20 minut odpočívat.

Krok 2

Těsto vyválejte na přibližně 1 cm tlustý plát a pomocí koblihového kroužku, nebo hrnečku vykrajujte kolečka. Každému vykrojte malý kroužek uprostřed většího a již můžete smažit. Smažte koblížky z obou stran dozlatova.

Krok 3

Hotové koblížky skládejte na talíř vyložený ubrouskem, který vysaje přebytečnou mastnotu. Posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

Ingredience

  • 2 1/2 hrnku hladké mouky
  • 250 ml kefíru
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 1vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Gratinovaný patizon

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Rybízový cheesecake s lotuskami

Tomatová polévka

Recept na univerzální mix pro bezchybné muffiny

Estonský kringel

Pečené cuketové lasagne s mletým hovězím, rajčatovou směsí a parmazánem

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Zdravá dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy, co nestihne vychladnout

Video: Pomalu pečené vepřové s medovo-karamelovou glazurou

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)