Postup

Krok 1
Z liku odkrojte oba konce a nakrájejte jej na přibližně 2 cm tlustá kolečka. Kolečka vložte na plech vyložený papírovými utěrkami a obě strany osolte. Nechte přibližně 30 minut odpočívat – sůl vytáhne z lilku vodu a také případnou hořkost. Předehřejte troubu na 190 °C.
Krok 2

Mezitím si na pánvi rozehřejte 2 až 3 lžičky olivového oleje a orestujte česnek, dokud nezačne vonět. Poté přidejte nakrájená rajčata, italské koření, oregáno a nechte probublávat na mírném plameni, dokud omáčka lehce nezhoustne.
Krok 3

Osušte kolečka lilku, poté vymažte plech lehce olejem a na nej naskládejte kolečka. Pomažte olejem i vršky koleček a posypte italským kořením. Dejte péct přibližně 25 minut.
Krok 4


Mezitím nakrájejte bazalkové lístky na proužky a smíchejte je s parmazánem a eidamem. Po 25 minutách vyndejte lilky z trouby a nastavte ji na grilování. Na každé kolečko rozprostřete rajčatovou omáčku, posypejte bazalkou a posypejte štědrou porcí sýra. Krok 5 Vložte plech s pizzami opět do trouby a pečte, dokud se sýr nerozteče a lehce nezhnědne. To zabere přibližně 6 až 7 minut, ale čas se může lehce lišit. Servírujte horké, posypané drcenou červenou papričkou, pokud chcete pizzy lehce pikantní.