Jednoduchá sušená jablka se skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem
Jednoduchý recept na křížaly, ovšem dovedený k dokonalosti :). Vyzkoušejte jablka tentokrát vylepšit výrazným kořením, které si v tomto receptu můžete zvolit hned ve dvou variantách. Netřeba zmiňovat, že recept je vhodný pro jedince se specifickými stravovacími návyky – pro vegetariány, vegany, bezlepkové i bezlaktózové stravování. 🙂

Ingredience
- 3 jablka
Varianta 1
- 2 lžíce mleté skořice
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 ½ lžičky mletého hřebíčku
Varianta 2
- 2 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- trochu cukru (volitelné)
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 100 °C a plech vyložte pečícím papírem. Umyjte a zbavte jablka jadřinců. Poté je nakrájejte na tenké plátky, které poskládejte na připravený plech.
Krok 2
Smíchejte zvolený mix koření v malé misce. Každý plátek lehce posypte množstvím dle své chuti.
Krok 3
Pečte v troubě přibližně hodinu a půl. Poté vyndejte z trouby a otočte všechny plátky na druhou stranu a opět posypejte kořením. Vložte opět do trouby a pečte další hodinu. Pokud chcete jablka velmi křupavá, nechte je ve vypnuté troubě ještě trochu dojít. Pokud máte raději “žvýkavější”, vyndejte je ihned. Skladujte v dobře uzavíratelné nádobě v pokojové teplotě maximálně týden.
Mohlo by vás zajímat:
hřebíček jablka muškátový oříšek pečení skořice sladké recepty zázvor
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře