Raw raffaelo kuličky s kondenzovaným mlékem

Tyhle Raffaelo kuličky jsou mé nejoblíbenější. Jsou krásně krémové a plné kokosu. Potřebujeme pouze tři ingredience na vytvoření této dobroty. Kokos, mandle a domácí „kondezovane mleko“ .

Nature in the Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky jemně strouhaného kokosu
  • 3/4 hrnku domácího “kondezovaneho mléka” (odkaz níže)
  • 26 mandlí
  • + 1 hrnek jemně strouhaného kokosu na obalování

Na domácí ”kondezované mléko“:

  • 1,5 hrnku kešu oříšků
  • 1 hrnek tekutého sladidla (agáve, javorového, …)
  • 1/2 hrnku kokosového oleje (pokojové teploty)
  • 4 PL vody
  • 1 ČL vanilkovéo extraktu
  • špetka soli

Postup

1

První si uděláme domácí "kondenzované mleéko". Všechny ingredience si dáme do vysokorychlostního mixéru a necháme umixovat do hladké konzistence.

2

Na raffaelo kuličky. 2 hrníčky kokosu s "kondezovaným mlékem" dáme do mixéru a necháme mixovat, dokud nám nevznikne lepivé těsto. Zhruba 3 minutky.

3

Nachystáme si jednu misku s kokosem na obalování a druhou s mandlemi.

4

Polévkovou lžící odebíráme těsto a vytváříme kuličky, do kterých jsme zabalili jednu mandli.

5

Poté si dáme do dlaně strouhaný kokos a obalujeme v něm kuličky.

Poznámka

„Kondenzované mléko“ skladuji v lednici. Raffaelo kuličky drží tvar sám o sobě při pokojové teplotě, ale skladuji je v lednici. Nejlepší jsou na druhý den, kdy se směs chutí propojí. :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Citrónové risotto s kešu

Karameloví perníčci

Špenátová polévka

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Lasagne s mletým masem a cuketou

Rýžová kaše

Dýňový krém, co má říz

Snadné rajčatovo-mozzarellové koláčky z listového těsta

Řepa s kozím sýrem

Nadýchané skořicové máslo

Nepečené ořechové pralinky s lněnými semínky a čokoládovou polevou

Ředkvičková smaženice