Tečkovaný cheesecake

Originální cheesecake s překvapením, kterým jsou roztomilé čokoládové kuličky.

Tečkovaný cheesecake

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 1 hrnek nadrcených BEBE sušenek
  • 1/4 hrnku holandského kakaa
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla

Krém

  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnku zakysané smetany
  • 30 g tmavé čokolády
  • 500 g smetanového sýru (Žervé, Lučina atd.)

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Prohřejeme troubu na 150 stupňů a formu na pečení vyložíme papírem na pečení.

2

Rozdrtíme sušenky, přidáme k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Dobře promícháme a vysteleme touto směsí dno pečicí formy.

3

V míse vyšleháme smetanový sýr do krému. Postupně přidáváme cukr, poté obě vejce. Přidáme vanilku a zakysanou smetanu. Vše dobře rozšleháme v jednolitý krém a poté rozdělíme na dvě poloviny.

4

Jednu polovinu rozetřeme na vrstvu nadrcených sušenek. Druhou polovinu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. (Tu si rozpustíme ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě.)

5

Čokoládový krém dáme do sáčku nebo cukrářského sáčku a vytváříme do bílého krému čokoládové kuličky.

Tečkovaný cheesecake
6

Cheesecake dáme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Poté troubu vypneme, ale necháme ještě cheescake odstát. Postačí i 30 minut.

7

Cheesecake je hotov. Jen ho dáme do lednice alespoň na dvě hodiny. Poté můžeme krájet horkým nožem a podávat. Dobrou chuť! :)

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Zdroj: www.afarmgirlsdabbles.com

Hodnocení a komentáře

Štěpán Tripal

Štěpán Tripal

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře