Bezchybné domácí karamelky za pár minut

Super snadné a rychlé žvýkavé karamelky. Chutnají naprosto skvěle. Můžete si je vyrobit doma a nepotřebujete žádný speciální stroj. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Videonávod

Pokud chcete vidět celý proces na videu, koukněte na videonávod v anglickém jazyce.

Ingredience

  • 1/2 šálku sirupu (můžete použít např. kukuřičný, cukrový, javorový atd.)
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka
  • špetka soli
  • 1/2 šálku cukru krystal
  • 1/2 třtinového cukru

Postup

1

Do mísy nalijte kukuřičný sirup, přidejte rozpuštěné máslo a kondenzované mléko.

2

Vmíchejte špetku soli a bílý i hnědý cukr. Vše dobře promíchejte.

3

Poté nastavte mikrovlnnou troubu na vysokou teplotu a dejte do ní karamel. Zapněte na 6 minut a každé 2 minuty směs promíchejte.

4

Těsto přelijte ho do nádoby vyložené pečícím papírem. Dejte pozor, těsto je hodně horké, tak ať se nespálíte. Poté ho nechte na chvíli zchladit v lednici. Až je hmota usazená, vznikne blok karamelu. Ten nakrájejte na malé kostky a vychutnejte si je.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené kakaovo – ořechové sušenky s kokosovým krémem

Mandlovo-kokosové máslo s bílou čokoládou a malinami

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Rychlé křupavé pekanové sušenky

Špaldové taštičky s mletým masem, houbami a tofu

Zeleninová pomazánka s bílým tofu

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Burger bulky

Mandlový koláč s hruškami

Nadýchané řezy s tvarohovým krémem a kakaem

Škubánky bez lepku a cukru