Postup
Krok 1
Jablka si buď pomoci kráječe nebo ručně nakrájíme na měsíčky tak, abychom se zbavili jadřince.
Krok 2
Aby nám zůstala jablka v takovém rozpoložení jako vidíme na obrázku výše, použijeme provázek, kterým je svážeme.

Krok 3
Nyní začneme s přípravou náplně. V misce smícháme máslo, sušené ovoce, vločky a javorový sirup. Touto nádivkou naplníme jablko, utáhneme provázek, aby jablko drželo po kupě a přeložíme do pečící mísy. Poté pečeme na 170° po dobu 40 minut.

Krok 4
Pokud se rozhodnete tento dezert vylepšit polevou ze šlehačky, vyšlehejte ji společně s medem těsně před tím, než jablka vytáhnete z trouby.
Jablka podáváme tak, že odstraníme provázek a přidáme kopeček šlehačky. Dobrou chuť! 🙂
