Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou

Zdravý recept na vynikající podzimní dezert. Úžasná kombinace jablka, rozinek a šlehačky vás dostane do kolen. Jablka jsou velmi šťavnatá, s plnou chutí a nádherně provoní celý dům. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup 

Krok 1

Jablka si buď pomoci kráječe nebo ručně nakrájíme na měsíčky tak, abychom se zbavili jadřince.

Krok 2

Aby nám zůstala jablka v takovém rozpoložení jako vidíme na obrázku výše, použijeme provázek, kterým je svážeme.

Krok 3

Nyní začneme s přípravou náplně. V misce smícháme máslo, sušené ovoce, vločky a javorový sirup. Touto nádivkou naplníme jablko, utáhneme provázek, aby jablko drželo po kupě a přeložíme do pečící mísy. Poté pečeme na 170° po dobu 40 minut.

Krok 4

Pokud se rozhodnete tento dezert vylepšit polevou ze šlehačky, vyšlehejte ji společně s medem těsně před tím, než jablka vytáhnete z trouby.

Jablka podáváme tak, že odstraníme provázek a přidáme kopeček šlehačky. Dobrou chuť! 🙂

Ingredience

na jedno plněné jablko

  • 1 jablko
  • 1/2 lžíce másla
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžíce sušených meruněk
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • 1 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • podle chuti můžete přidat např. sekané ořechy, strouhaný kokos, sekané datle, sušené borůvky

Na polevu

  • 1/4 kelímku smetany ke šlehání
  • 1 lžíce medu
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový koláč

Zapékané vepřové s brambory

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Sladcí sušenkoví sněhuláčci s lentilkami a marshmallow

„Triple chocolate mousse“ – nadýchaný dortík s třemi druhy čokolády

Jáhelník s jablky

Dýňový chlebíček

Domácí mandlové máslo

Americké chocolate chip cookies

Ranná chia vzpruha

Jahodový hamburger

Valašská kyselica od cérky z valmezu