Jednoduché meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Oblíbená klasika českých kuchyní a přitom tak jednoduchá! Meruňky právě teď dozrávají, a tak je čas připravit džemy, meruňkovici a také výborné knedlíky, po kterých se každý bude ještě dlouho olizovat. Tento recept je opravdu jednoduchý, takže jej zvládne i kuchařka začátečnice. 🙂
  • Doba přípravy a vaření: 40 minut

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 250 g čerstvého tvarohu
  • 12 lžic polohrubé mouky + na podsypání
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 15 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň

  • meruňky

Postup

1

Z ingrediencí vypracujte hladké těsto, ze kterého vytvořte váleček.

2

Rozkrájejte jej na kusy velké tak, aby akorát obalily meruňky a těsto nebylo nikde příliš tenké.

3

Hotový knedlík lehce obalte v mouce a vhoďte jej do vroucí vody.

4

Vařte knedlíky přibližně 8 minut, poté vyndejte a servírujte posypané například tvarohem a polité rozpuštěným máslem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Crostata s marmeládou

Nepečené cukroví – čokoládové kuličky s bourbonem

Jemná fazolová polévka

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

Meruňkový kompot

Zdravé a netradiční cuketové zelí s cibulí

Portobello burgry

Nepečené čokoládové sušenky s vločkami a arašídovým máslem bez cukru

Špagety se špenátovou omáčkou

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami