Korpus
Omáčka
Krém
Na ozdobu
Troubu předehřejte na 180°C.
Šlehačku, metlu a mísu, ve které budete šlehat, vložte do lednice.
Připravte si mísu např. od robota, do které prosejete mouku společně s kakaem, prdopeč, sodou a solí. Poté přisypte cukr a zamíchejte. V jiné míse, smíchejte vejce, olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Do této směsi pomalu přilévejte horkou kávu a šlehejte. K suché směsi přilijte mokrou směs a zapněte šlehač na střední otáčky. Šlehejte asi minutu.
Do formy na muffiny vložte košíčky. Těsto vlijte do košíčku. Plňte do 3/4. Vložte do trouby a pečte 15 - 18 minut. Zda máte upečeno zkuste na špejli. Cupcaky nechte chladnout 5 minut na plechu a poté je dejte vychladnout na mřížku.
Nyní si připravíme omáčku. Kompot slijte, višně odložte stranou a šťávu svařte se škrobem. Vychlaďte a přilijte citronovou šťávu. Poté do omáčky přidejte višně a promíchejte, aby se višně omáčkou obalily. Do vychladlých cupcaků pomocí děrovačky udělejte díry. Do takto připravených cupcaků vložte višeň a omáčku.
Příprava krému
V míse smíchejte cream cheese s mascarpone. Směs zasypte cukrem a přilijte do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.
Zdobení cupcaků
Připraveným krémem zdobíme cupcaky pomocí cukrářského sáčku. Spodní část krému kolem dokola posypeme čokoládou. Na vrh cupcaku dáme koktejlovou třešničku.
Těsto je hodně řídké, ale není třeba se obávat, že by se cupcaky neupekly.