Black forest cupcakes

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 100 g hladké mouky
  • 45 g kakaa
  • ½ ČL prdopeč
  • 1 ČL sody
  • ½ ČL soli
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vejce
  • 60 ml oleje
  • 120 ml podmáslí
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 120 ml horké rozpustné kávy

Omáčka

  • 250 g kompotovaných višní
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Krém

  • 230 g cream cheese neboli měkkého bílého sýru (Philadelphia)
  • 230 g mascarpone
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 120 g moučkového cukru
  • 360 ml smetany ke šlehání

Na ozdobu

  • čokoláda na ozdobu cupcaků
  • koktejlové třešně

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.
Šlehačku, metlu a mísu, ve které budete šlehat, vložte do lednice.

2

Připravte si mísu např. od robota, do které prosejete mouku společně s kakaem, prdopeč, sodou a solí. Poté přisypte cukr a zamíchejte. V jiné míse, smíchejte vejce, olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Do této směsi pomalu přilévejte horkou kávu a šlehejte. K suché směsi přilijte mokrou směs a zapněte šlehač na střední otáčky. Šlehejte asi minutu.

3

Do formy na muffiny vložte košíčky. Těsto vlijte do košíčku. Plňte do 3/4. Vložte do trouby a pečte 15 - 18 minut. Zda máte upečeno zkuste na špejli. Cupcaky nechte chladnout 5 minut na plechu a poté je dejte vychladnout na mřížku.

4

Nyní si připravíme omáčku. Kompot slijte, višně odložte stranou a šťávu svařte se škrobem. Vychlaďte a přilijte citronovou šťávu. Poté do omáčky přidejte višně a promíchejte, aby se višně omáčkou obalily. Do vychladlých cupcaků pomocí děrovačky udělejte díry. Do takto připravených cupcaků vložte višeň a omáčku.

5

Příprava krému
V míse smíchejte cream cheese s mascarpone. Směs zasypte cukrem a přilijte do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.

6

Zdobení cupcaků
Připraveným krémem zdobíme cupcaky pomocí cukrářského sáčku. Spodní část krému kolem dokola posypeme čokoládou. Na vrh cupcaku dáme koktejlovou třešničku.

Poznámka

Těsto je hodně řídké, ale není třeba se obávat, že by se cupcaky neupekly.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé sladké rohlíčky plněné vanilkovým pudinkem

Vláčné kakaové řezy s čokoládovo-oříškovým krémem

Domácí med z pampeliškových květů vhodný i pro vegany

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a slaninou z jednoho pekáče

Krémové „Blondies“ plněné nutellou

Krůtí játra na slanině

Letní závitky Goi cuón

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Ovocné toustíky z listového těsta s nadýchaným mascarpone krémem

Irský koláč s drobenkou

Super rychlé nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Jahodový cheesecake