Do rozpálené trouby na 160 stupňů dáme na pečící papír slaninu.
Opékáme do tmavě hněda, aby byla pěkně křupavá (trvá to cca 10 minut).
Mezitím si připravíme dresink. Smícháme zakysanou smetanu s pokrájenými kapary, osolíme a opepříme.
Na pánvi si rozpustíme lžičku přepuštěného másla a zlehka na něm opečeme nakrájenou jarní cibulku. Cibulku si přendáme do mističky a na pánev dáme opéct rozříznuté ciabatty. Opečeme je z vnitřních stran opět na přepuštěném másle.
Poté už začínáme vrstvit. Na spodní stranu ciabatty namažeme dijonskou hořčici, na ni dáme plátek šunky, plátek chedaru, posypeme opečenou jarní cibulkou a slaninou.
Horní polovinu pomažeme zakysanou smetanou, poklademe polníčkem. Horní polovinu překlopíme na spodní. Podáváme překrojené na půl.