Ciabatta s opečenou slaninou

Pokud přijdete domů pozdě z práce, je tato ciabatta rozhodně dobrým řešením. Máte ji hotovou cca za 20 minut a je to neskutečná dobrota.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 ciabatty
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 plátky cheddaru
  • 2 plátky šunky
  • 2 jarní cibulky
  • Hrst polníčku
  • Dijonská hořčice
  • Přepuštěné máslo (Ghí)
  • 80 ml zakysané smetany
  • lžíce kaparů
  • sůl, pepř

Postup

1

Do rozpálené trouby na 160 stupňů dáme na pečící papír slaninu.

2

Opékáme do tmavě hněda, aby byla pěkně křupavá (trvá to cca 10 minut).

3

Mezitím si připravíme dresink. Smícháme zakysanou smetanu s pokrájenými kapary, osolíme a opepříme.

4

Na pánvi si rozpustíme lžičku přepuštěného másla a zlehka na něm opečeme nakrájenou jarní cibulku. Cibulku si přendáme do mističky a na pánev dáme opéct rozříznuté ciabatty. Opečeme je z vnitřních stran opět na přepuštěném másle.

5

Poté už začínáme vrstvit. Na spodní stranu ciabatty namažeme dijonskou hořčici, na ni dáme plátek šunky, plátek chedaru, posypeme opečenou jarní cibulkou a slaninou.

6

Horní polovinu pomažeme zakysanou smetanou, poklademe polníčkem. Horní polovinu překlopíme na spodní. Podáváme překrojené na půl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí stehýnka na šalvěji

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

20 důvodů proč si oblíbit avokádo

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením

Slaný koláč s kuřecím masem, šunkou a sýrem

Tvarohová žemlovka s banány

Nepečené fitness kuličky plné energie ze 4 ingrediencí

Video: Brusinková vločka z hermelínu a brusinkového listového těst

Jemné pudinkové řezy s piškoty a zakysanou smetanou

Portobello burgry

Citronový koláč s pudinkovým krémem

Plněné bramborové knedlíky bez masa