Nudličky s restovaným tofu, zeleninou a kari
Lehká a zeleniny plná večeře, která dobře zasytí. Vše zvládnete v jedné pánvi, rychle a bez hordy špinavého nádobí.
- Čas vaření: 30 minut
- Porce: 4

Ingredience
- 240 g rýžových vermicelli nudliček
- 4 jarní cibulky
- 3 lžíce oleje
- 450 g tofu, nakrájeného na kostky
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
- 3 hrnky nasekaného zelí
- 2 lžíce kari
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/4 hrnku nasekaných čerstvých lístků koriandru
Postup
Přiveďte k varu větší hrnec plný vody. Jakmile se voda bude vařit, vypněte a ponořte nudle do vody na přibližně 3 minuty. Slijte, promyjte studenou vodou a dejte bokem.
Nasekejte najmeno jarní cibulky a uložte bokem.
Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, nasypte tofu, osolte a opepřete. Restujte přibližně 10 minut a poté tofu přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
Rozehřejte zbývající 2 lžíce oleje a lžičku sezamového oleje, přidejte cibulku, česnek, zázvor a červenou papriku. Restujte 2 minuty, poté přidejte zelí, kari a kurkumu. Promíchejte a nechte restovat přibližně minutu.
Poté přidejte nudličky a sójovou omáčku. Chvíli nechte restovat, aby se vše spojilo a nudličky ohřály.
Přisypte koriandrové lístky a tofu. Vše prohřejte, ochutnejte a kdyžtak přidejte pepř či sůl.
Sundejte z plotny, rozdělte do misek a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
česnek kari kurkuma slané recepty zelenina
Zdroj: ohmyveggies.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře