Pikantní plněná vejce s chilli papričkami a slaninou

Stará dobrá klasika v pikantnějším hávu. 🙂 Recept na tato skvělá vajíčka se těší velké oblibě a vy si je nyní můžete připravit nejen o Velikonocích. Plněná vejce se hodí jako svělé pohoštění pro hosty nebo jako předkrm.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 12 velkých vajec uvařených natvrdo
  • 1 hrnek majonézy
  • 1 a 1/2 lžičky (rýžového) octa
  • 3/4 lžičky mleté hořčice
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 zelené papričky jalapeno – nasekané na drobno
  • 6 kousků nakrájené osmažené slaniny – nakrájené na drobno
  • mletá paprika

Postup

1

Uvařená vejce rozkrájejte podélně na poloviny.

2

Vyjměte žloutky a dejte je do mísy.

3

Vidličkou žloutky rozmačkejte. Přimíchejte majonézu, ocet, hořčici a cukr.

4

Přidejte jalapenos papričky a slaninu.

5

Dejte směs do uzavíratelného sáčku a vystřihněte malou díru v jeho rohu.

6

Směsí tak naplňte uvařená vejce. Posypte paprikou a před podáváním vychlaďte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Indické sladké kuře

Cizrna se špenátem a batáty s kefírovými plackami

Řepné burgery s grilovanou zeleninou

Rychlé špagety na másle s parmazánem a špenátem

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Pepřová omáčka se smetanou, hovězím vývarem, česnekem a cibulí

Kuřecí stehýnka na šalvěji

Domácí burákové máslo

Recept na domácí milky way – zdravější i chutnější

Třívrstvé raw karamelové řezy s ořechy a čokoládovou polevou

Quiche se zeleninou

Zapečené plněné conchiglioni