Eskymo řezy

Ingredience na 10 porcí
Těsto
- 1 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 250 ml mléka
- 100 ml řepkového oleje
Krém
- 300 ml mléka
- 1 balíček kokosového pudinku
- 25 g třtinového cukru
- 20 g mletého kokosu
- 150 g tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 100 g rozpuštěné hořké čokolády
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Vejce vyšlehejte s cukrem.
Přidejte mouku s práškem do pečiva a kakao.
Nakonec přilijte mléko a olej.
Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 30 minut při 180 °C.
Mezitím připravte krém – v mléce rozmíchejte pudink a cukr a uvařte hustý pudink.
Po uvaření přidejte kokos a nechte vychladnout.
Poté vmíchejte tvaroh a smetanu (smetana ani nemusí být, krém je poté řidší, ale také chutnější).
Na vychladlý korpus rozetřete krém a polijte rozpuštěnou čokoládou. Řez nechte minimálně 1 hodinu tuhnout v lednici a poté můžete podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské