fbpx

Ingredience na 10 porcí

Těsto

  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 250 ml mléka
  • 100 ml řepkového oleje 

 
 
 
 
 
 
 
Krém

  • 300 ml mléka
  • 1 balíček kokosového pudinku
  • 25 g třtinového cukru
  • 20 g mletého kokosu
  • 150 g tvarohu
  • 100 g zakysané smetany

 
 
 
 
 
 
 

  • 100 g rozpuštěné hořké čokolády

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Vejce vyšlehejte s cukrem.

2

Přidejte mouku s práškem do pečiva a kakao.

3

Nakonec přilijte mléko a olej.

4

Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 30 minut při 180 °C.

5

Mezitím připravte krém – v mléce rozmíchejte pudink a cukr a uvařte hustý pudink.

6

Po uvaření přidejte kokos a nechte vychladnout.

7

Poté vmíchejte tvaroh a smetanu (smetana ani nemusí být, krém je poté řidší, ale také chutnější).

8

Na vychladlý korpus rozetřete krém a polijte rozpuštěnou čokoládou. Řez nechte minimálně 1 hodinu tuhnout v lednici a poté můžete podávat.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře