fbpx

Snadná čokoládová “kůra” s kokosem a makadamiovými ořechy

Tohle je jednoduché čokoládové potěšení pro milovníky bílé čokolády a ořechů. Stejně jako u mnoha naších návodů můžete i zde zapojit vlastní fantazii např použitím jiných ořechů (jako je v náhledové fotce), burizonů, sušeného ovoce, jiných typů čokolády apod. Pokud chcete lepší kvalitu, jednoduše nahraďte polevu klasickou čokoládou.

IMG_0444-560×373

Ingredience

  • 170 g vanilkové cukrářské čokoládové polevy (cca 1 hrnek posekané), nebo obyčejná bílá a pár kapek vanilkové esence
  • 170 g bílé čokolády (cca 1 hrnek posekané)
  • 1 lžíce ztuženého tuku
  • 1 a 1/2 hrnku posekaných makadamiových ořechů
  • 1 a 1/2 lžičky strouhané limetkové/citronové kůry
  • 3/4 hrnku kokosu

 

Postup

Krok 1.

Opečte kokos: Rozložte ho na plech vyložený pečícím papírem a pečte 5-10 minut na 180°C. Během pečení párkrát prohrábněte a pečlivě sledujte, kokos se snadno spálí.

Krok 2.

V míse (vhodné do mikrovlnky) smíchejte polevu, čokoládu a tuk, nahřejte v mikrovlnce (vždy po 30ti vteřinách zamíchejte) nebo vodní lázni, aby se vše rozpustilo.

Krok 3.

Vmíchejte ořechy a kůru.

Krok 4.

Směs přelijte na plech vyložený lehce namaštěným pečícím papírem.

Krok 5.

Posypejte kokosem a pokud chcete, ještě trochou limetkové/citronové kůry. Nechte ztuhnout a poté rozlámejte či nakrájejte na kusy.

Skladování: V chladu a ve vzduchotěsné nádobě. Jednotlivé vrstvy prokládejte pečícím či voskovým papírem.

RU195382.jpg.rendition.largest.ss – kopie

 

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví kokos nepečené ořechy vánoce

Zdroj: www.bhg.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře