Snadná čokoládová “kůra” s kokosem a makadamiovými ořechy
Tohle je jednoduché čokoládové potěšení pro milovníky bílé čokolády a ořechů. Stejně jako u mnoha naších návodů můžete i zde zapojit vlastní fantazii např použitím jiných ořechů (jako je v náhledové fotce), burizonů, sušeného ovoce, jiných typů čokolády apod. Pokud chcete lepší kvalitu, jednoduše nahraďte polevu klasickou čokoládou.

Ingredience
- 170 g vanilkové cukrářské čokoládové polevy (cca 1 hrnek posekané), nebo obyčejná bílá a pár kapek vanilkové esence
- 170 g bílé čokolády (cca 1 hrnek posekané)
- 1 lžíce ztuženého tuku
- 1 a 1/2 hrnku posekaných makadamiových ořechů
- 1 a 1/2 lžičky strouhané limetkové/citronové kůry
- 3/4 hrnku kokosu
Postup
Krok 1.
Opečte kokos: Rozložte ho na plech vyložený pečícím papírem a pečte 5-10 minut na 180°C. Během pečení párkrát prohrábněte a pečlivě sledujte, kokos se snadno spálí.
Krok 2.
V míse (vhodné do mikrovlnky) smíchejte polevu, čokoládu a tuk, nahřejte v mikrovlnce (vždy po 30ti vteřinách zamíchejte) nebo vodní lázni, aby se vše rozpustilo.
Krok 3.
Vmíchejte ořechy a kůru.
Krok 4.
Směs přelijte na plech vyložený lehce namaštěným pečícím papírem.
Krok 5.
Posypejte kokosem a pokud chcete, ještě trochou limetkové/citronové kůry. Nechte ztuhnout a poté rozlámejte či nakrájejte na kusy.
Skladování: V chladu a ve vzduchotěsné nádobě. Jednotlivé vrstvy prokládejte pečícím či voskovým papírem.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví kokos nepečené ořechy vánoce
Zdroj: www.bhg.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře