Italská frittata s jarní cibulkou

Italská „frittata“ (neboli omeleta) je jednoduché jídlo, které tradičně připravovali chudí vesničané, kteří měli k dispozici pouze domácí vejce a čerstvou zeleninu vypěstovanou na svém poli. Dodnes se ale omelety objevují na stolech každé italské domácnosti a jsou oblíbené hlavně kvůli jejich snadné přípravě.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2–3 vajíčka
  • čerstvá cibulka cca 4 kousky
  • olivový olej cca 5 lžic
  • sůl
  • nastrouhaný sýr např. gran moravia, grana padano
  • italská rustikální bageta k přikusování

Postup

1

Nakrájejte cibulku na drobné kousky. Dejte ji osmahnout na pánev, kde předehřejete olivový olej. Nesmažte ji dozlatova, ale do měkka, až se jakoby zjemní. Mezitím našlehejte poctivě vajíčka společně s hrstkou strouhaného sýra a větší špetkou soli.

2

Na cibulku nalijte vajíčka a na velmi mírném ohni vařte. Občas koukněte na spodní část omelety, jestli je už hotová, pokud ano, otočte ji a osmahněte i druhou stranu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánové “tiramisu“

Hovězí / vepřový guláš od maminky

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Hráškový krém s opečenou slaninou

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami

Recept na snadný puding s chia semínky bez vaření

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Super zelená omeleta s kozím sýrem a sušenými rajčaty

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Jednoduché prosciutto košíčky s mozzarellou pečené v troubě

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Italská polévka z pečených paprik a rajčat