Italská frittata s jarní cibulkou

Italská „frittata“ (neboli omeleta) je jednoduché jídlo, které tradičně připravovali chudí vesničané, kteří měli k dispozici pouze domácí vejce a čerstvou zeleninu vypěstovanou na svém poli. Dodnes se ale omelety objevují na stolech každé italské domácnosti a jsou oblíbené hlavně kvůli jejich snadné přípravě.

Italská frittata s jarní cibulkou

Ingredience na 1 porce

  • 2–3 vajíčka
  • čerstvá cibulka cca 4 kousky
  • olivový olej cca 5 lžic
  • sůl
  • nastrouhaný sýr např. gran moravia, grana padano
  • italská rustikální bageta k přikusování

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nakrájejte cibulku na drobné kousky. Dejte ji osmahnout na pánev, kde předehřejete olivový olej. Nesmažte ji dozlatova, ale do měkka, až se jakoby zjemní. Mezitím našlehejte poctivě vajíčka společně s hrstkou strouhaného sýra a větší špetkou soli.

2

Na cibulku nalijte vajíčka a na velmi mírném ohni vařte. Občas koukněte na spodní část omelety, jestli je už hotová, pokud ano, otočte ji a osmahněte i druhou stranu.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře