Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou

Chinese ( water ) celery neboli čínský vodní celer je skvělá zelenina. Oproti řapíkatému celeru má dlouhé článkovité a duté stonky, které jsou křehké a chuťově mnohem jemnější a sladší. Narazíte na něj určitě na asijských tržištích, tak ho vyzkoušejte, je fakt dobrý. A když ho neseženete, můžete recept vyzkoušet s celerem řapíkatým. Jen se bude o chvilku déle restovat a chuť bude o málo intenzivnější. ;-)

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g falešné svíčkové
  • svazek vodního celeru ( lze nahradit cca 3-4 stvoly řapíkatého )
  • 2 menší cibule
  • pár listů thajské bazalky
  • 5PL ústřicové omáčky
  • 1PL sójové omáčky
  • 1PL solamylu
  • sezam na posypání
  • olej
  • sůl

Postup

1

Maso, nejlépe trochu zmrzlé, nakrájíme na co nejtenčí nudličky a osolíme. Stonky celeru překrájíme na cca 3cm kousky a cibule na měsíčky. Ústřicovou a sójovou omáčku rozmícháme se škrobem.
Na rozpáleném oleji orestujeme nudličky, stačí tak 2 minuty, aby maso neztvrdlo.

2

Vyjmeme, olej necháme na pánvi a vhodíme cibuli. Pokud budete používat celer řapíkatý, dejte ho současně s cibulí. Restujeme na skus. Vodní celer přidáme až ke konci restování, změkne rychle.

3

Vrátíme do pánve maso, přilijeme směs se škrobem a prohřejeme. Pokud bude směs příliš hustá, povolíme trochou vody. Odstavíme a vmícháme nasekanou thajskou bazalku. Podáváme posypané sezamem a s rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemný dort z lískových oříšků a čokoládového krému

Nepečený letní koláč s ovocem bez mouky a přidaného cukru

Divoká králičí svíčková

Domácí sojanéza

Chili con carne

Hovězí steak

Jogurtová zmrzlina s černým rybízem bez cukru

Krůtí rizoto z jasmínové a červené rýže

Křupavé cibulové kroužky bez smažení

Domácí KFC kuře

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Čokoládovo-banánový fondán