Božské čokoládové kostky

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Raději tenhle recept ani neotvírejte! 😀 Krémová čokoláda zasypaná moučkovým sněhem vytváří dojem čehosi nevinného, až andělského. Nenechte se však zmást, je to jen jedno z dalších pokušení pro nás čokoládové závisláky.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 hrnku cukru
  • 110 g rozpuštěného másla
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 2 hrnky vlažného mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 160 °C a pekáč vysteleme pečícím papírem

2

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

3

Žloutky si rozšleháme v další misce, přidáme vanilkový extrakt a cukr. Pořádně smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo. Směs musí být stále jemná a hladká.

4

Do směsi postupně vmícháváme mouku s kakaem (Ideálně prosáté). Přidáme i mléko.

5

Nakonec přimícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme na pekáček.

6

Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Poté vyndáme z trouby a necháme hodinu vychladit. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Uchováváme v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Šťavnaté kuře pečené na pomerančích a medu

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Smažené kuře

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Valentýnské vanilkové cupcaky

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Kapustové karbanátky

Bezlepkový limetkový koláč

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Dort „Daniela“ s pudinkovým krémem, marmeládou a kandovanými květy

Čočková polévka s máslovou zeleninou