Božské čokoládové kostky

Ingredience
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 hrnku cukru
- 110 g rozpuštěného másla
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku kakaa
- 2 hrnky vlažného mléka
- 1 lžíce moučkového cukru na posypání
Postup
Troubu si předehřejeme na 160 °C a pekáč vysteleme pečícím papírem
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky si rozšleháme v další misce, přidáme vanilkový extrakt a cukr. Pořádně smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo. Směs musí být stále jemná a hladká.
Do směsi postupně vmícháváme mouku s kakaem (Ideálně prosáté). Přidáme i mléko.
Nakonec přimícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme na pekáček.
Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Poté vyndáme z trouby a necháme hodinu vychladit. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Uchováváme v lednici.
Raději tenhle recept ani neotvírejte! 😀 Krémová čokoláda zasypaná moučkovým sněhem vytváří dojem čehosi nevinného, až andělského. Nenechte se však zmást, je to jen jedno z dalších pokušení pro nás čokoládové závisláky.
Mohlo by vás zajímat:
kakao vanilkový extrakt Dezerty
Zdroj: www.giverecipe.com
Hodnocení a komentáře
Eva Jadlovská 4. 6. 2018
Tento recept je báječný. Už dlouho jsem neměla lepší dobrutku..
Odpovědět
Bara45 6. 12. 2017
Skúšala som tento dezert a nieje z polovice taký, ako vyzerá na obrázku. Piekla som ho ešte kratšiu dobu, asi iba 40 minút a konzistencia bola hustá, nie roztekajúca sa, a na vrchu suchá ako piškótové cesto. Vrch som teda oškrabala a pridala čokoládovú pudingovú polevu. Chuťovo dezert nebol zlý, čisto čokoládový, ale očakávala som niečo úplne iné. Chuťovo mi pripomínal čokoládový hustý puding.
Odpovědět