Rajčata plněná mletým masem, zeleninou a čedarem

Skvělý předkrm nebo i hlavní chod.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Masová náplň:

  • 400 g mletého masa dle libosti
  • 2 toustové chleby (nebo starší rohlík)
  • jarní cibulka i s natí
  • rajčata
  • 50 g mrkve
  • 80 g žampionů
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • paprika
  • sůl
  • majoránka
  • 3 lžičky ghí (nebo olej na smažení)

Další:

  • 4 velká rajčata
  • čedar

Na ozdobu:

  • špenátové listy
  • tousty

Postup

1

Žampiony nakrájejte na kousky, cibulku na kolečka, mrkev nastrouhejte na jemno.

2

Na pánvi zpěňte cibulku na ghí, přidejte žampiony a mrkev a nechte chvíli orestovat. Potom přidejte maso a dobře jej promíchejte, aby se rozpadlo na kousky. Potom přihoďte rajčata - pokud jsou větší, můžete je pokrájet (pokrájejte i vydlabanou dužinu z velkých rajčat, která se poté budou plnit). Osolte, opaprikujte, přidejte majoránku, nové koření a bobkový list a nechejte chvíli dusit pod pokličkou. Občas promíchejte.

3

Masovou směs přesypte do misky, vytáhněte z ní bobkový list a nové koření, přihoďte na kousky nakrájený toust (já použila celozrnný), nakrájenou nať z cibulky a můžete přimíchat i část nastrouhaného čedaru.

4

Masovou směsí naplňte vydlabaná rajčata, nahoře posypte zbytkem nastrouhaného čedaru a dejte do rozehřáté trouby na 200 stupňů na 30 minut zapéct.

5

Hotové rajče položte na několik špenátových listů a přidejte opečený toust. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Kuřecí roláda plněná smetanovým sýrem, sušenými rajčaty, mozzarellou a špenátem

Hmyzáci

Tradiční žitné perníčky

Citronová rýže se špenátem a koriandrem

Gunkan sushi

Slaninové listové bochánky s krémovým sýrem a čedarem

Cuketový quiche s kozím sýrem

Jahodovo-rebarborový chia dezert

Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Krémové risotto s krevetkami

Pikantní celerové hranolky z trouby

Melounový drink