Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Připravuji ho vždy na narozeniny a mám velký úspěch.

Andrea Staňková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 180 g blp (bezlepkových) piškotů (případně míchám s mletými ořechy)
  • 80 g másla + na vymazání
  • ovoce podle chuti

Krém

  • 250 g sýru Philadelphia
  • 50 g cukru
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 250 ml 33% smetany na šlehání

Ozdoba např.

  • ovoce podle chuti
  • hoblinky čokolády
  • snítka máty

Postup

1

Piškoty podrtíme a přidáme změklé máslo. Hnětením vytvoříme hmotu. Směs namačkáme do vymazané dortové formy (průměr 20 cm) a dáme chladit.

2

Smícháme sýr a oba cukry. Vyšleháme smetanu a vše spolu promícháme.
Nachystáme si ovoce. Omyjeme, osušíme a nakrájíme ho. Já jahody pouze půlím, jiné ovoce jsem dovnitř nedávala.

3

Vytáhneme ztuhlý korpus a poklademe ho ovocem. Buď ho položíme od středu korpusu téměř ke kraji nebo ho pouze opřeme o okraj formy tak, aby v každém ukrojeném kousku dortu byl jeden plátek ovoce vidět.
Na takto připravený ovocný korpus opatrně dáme krém a zarovnáme dohladka. Korpus dozdobíme podle fantazie. Můžeme opět poklást ovocem, posypat hoblinkami čokolády. Dáme ztuhnout přes noc a poté podáváme.

4

Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatová polévka s mozzarelou a bazalkou

Banánové muffiny s oříšky

Jogurtovo ovocné mini-zmrzlinky

Křupavá máslová kolečka s karamelem a čokoládovou polevou

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

Strouhaný tvarohový koláč

Fitness tvarožník labužník

Domácí italská vanilková zmrzlina

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Rychlé nepečené sušenky s arašídovým máslem a ovesnými vločkami