Květákovo-fazolové placičky

Výborné a syté placičky z květáku a fazolí, které si připravíte zcela bez tuku. Bezlepkové.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 květák
  • miska předem uvařených červených fazolí
  • 5 lžic hrachové mouky
  • cca 2dcl vody
  • lžička chili pasty
  • lžička kurkumy
  • 2 lžičky cibulového prášku
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • pepř, sůl, majoránka

Postup

1

Květák nastrouháme na drobno. Fazole lehce rozmačkáme a přidáme ke květáku. Hrachovou mouku rozmícháme ve vodě (nejlepší je směs prošlehat mixérem kvůli hrudkám), přidáme chili pastu a koření, případně vodu. Přidáme ke květáku a promísíme. Můžeme dochutit kořením, které máme rádi.

2

Ze směsi tvarujeme placky, které pečeme na pečícím papíře při vyšších teplotách minimálně 20 minut. Po vyndání necháme chvíli vystydnout, pak placky snadno sloupneme z pečícího papíru.

Poznámka

Podávat můžeme s pečeným bramborem adomácí sojanézou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový cheesecake s karamelizovanými kousky hrušek

Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Vyzkoušený recept na jednoduchý domácí jogurt pro zdraví

Řepová polévka

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Špagetová dýně zapékaná s masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem

Losos s chřestem

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Pikantní udon nudle s tofu

Okurkový sirup

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Smoothie z melounu, kiwi a chia