![](https://carujeme.cz/wp-content/uploads/2023/10/recept-na-slany-kolac-z-listoveho-testa-s-bramborami-a-sunkou-1024x535.jpg)
Na tatarku:
Maso odblaníme, svážeme provázkem, aby drželo tvar a ze všech stran dobře osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme worcestrovou omáčkou. Pak ho položíme na talíř, přikryjeme folií a dáme odpočívat do lednice přes noc.
Druhý den vyndáme maso z lednice cca hoďku před přípravou, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Na rozpálenou pánev nalejeme asi 2-3 lžíce oleje a maso na něm zprudka zatáhneme ze všech stran. /z každé cca 2 minutky/.
Pak roštěnou přendáme do pekáčku a nepřiklopené ho pečeme cca 30-35 minut. Pak by maso mělo mít uvnitř něco mezi 54-58 stupni, což je pro roastbeef ideální stav propečení, který můžete kontrolovat kuchyňským teploměrem.
Když je hotovo, vyndáme roštěnou z trouby a necháme ho alespoň 45 minut odpočívat. Jen tak docílíme udržení veškeré šťávy uvnitř masa a nevyteče nám na prkýnko. No a je to! Už stačí jen udělat výbornou domácí tatarku smícháním všech uvedených surovin a vychutnat si šťavnatý plátečky vynikajícího roastbeefu, kterej určitě neděláte naposledy!
Výborný je také s vařeným brambůrkem, přelitým máslem :)