Nepečený cheesecake s čokoládovou krustou a vrstvou Nutelly
Tento recept sice není dietní, za to je opravdu jednoduchý a hlavně naprosto famózní. Nemusíte nic péct, ani vařit želatinu. Kombinaci tvarohu, Nutelly a smetany se prostě nedá odolat

Ingredience
- 300 g čokoládových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 350 g Philadelphie (můžete nahradit Lučinou)
- 300 g Nutelly
- 4 lžíce moučkového cukru
- 300 g smetany ke šlehání
Postup
Sušenky rozdrťte na jemno v mixéru. Odeberte přibližně čtvrtinu a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo.
Vymíchejte hladkou směs a přesypte jí na dno dortové formy o průměru 24 cm (formu vyložte pečícím papírem).
Sušenkovou směs namačkejte na dno a dejte celou formu na hodinu do lednice.
V míse smíchejte Philadelphii, cukr, smetanu a vše rozšlehejte do jemné konzistence.
Vyndejte formu z lednice a nalijte na sušenkové dno přibližně polovinu krému. Dejte do mrazáku přibližně na hodinu.
Rozpusťte Nutellu a vlijte ji na krém. Opět dejte do mrazáku, na půl hodiny.
Nakonec vlijte poslední vrstvu krému na povrch dortu, urovnejte a posypte rozdrcenými sušenkami. Nechte dort přes noc v lednici a druhý den podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
krémový sýr lučina nutella sladké recepty snadné recepty Dezerty
Zdroj: blog.giallozafferano.it
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře