Korejské Kimchi vegan

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Na kimchi je na webech spousta receptů, já jsem si přizpůsobila tento z jedné korejské kuchařky a poveganštila jsem si ho. Kimchi už dělám tímto způsobem, protože je opravdu vynikající. A dělám ho hodně, protože kimchi v lednici vydrží, dokud ho nesníte.

Ingredience

  • 3 kg čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 400 g daikonu
  • 1 svazek čerstvé jarní cibulky
  • 200 g pórku
  • 80 g gochugaru
  • asi 150 g hrubé celozrnné mořské soli
  • 30 g sladidla
  • 400 g vody
  • 60 g rýžové mouky
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 120 g tamari

Postup

1

Omyjte a nakrájejte čínské zelí na menší kousky. Naplňte dřez studenou vodou a zelí opláchněte. Na závěr přidejte sůl a nechte v chladných měsících cca 6 hodin namáčet. Zelí občas promíchejte rukama, ale nemačkejte.

2

Zelí je připravené, když se žebra snadno povolí a dají se ohýbat, zelí opatrně omyjte a dejte stranou okapat.

3

Nyní si připravte rýžový krém. V hrnci smíchejte 400 g vody s rýžovou moukou a sladidlem a vařte asi 5 minut.

4

Nakrájejte daikon a mrkev na tyčinky. Zeleninu dejte do velké mísy.

5

Přidejte cibulku nakrájenou na kousky i se zelenou částí.

6

Česnek, zázvor, gochugaru, pórek, tamari a cibuli vložte do mixéru a rozmixujte najemno, mělo by to být téměř krémové.

7

Nyní přidejte rýžový krém a znovu vše rozmixujte.

8

Do mísy se zeleninou přidejte okapané zelí a namixovanou směs. Poté opatrně a rukama vše velmi dobře promíchejte.

9

Nyní vložte kimchi do skleněných nebo kameninových nádob a nechte asi 3 dny kvasit při pokojové teplotě. Když kimchi začne dělat bublinky, nalijte do menších sklenic nebo nádob a dejte pevně uzavřené do lednice.

10

Kimchi postupem času pomalu kvasí i v lednici a den ode dne je čím dál tím lepší, kyselejší a chutnější.

Poznámka

  • Jednou z výhod domácího kimchi je, že můžete ovládat chuť tím, že zkontrolujete přísady, které do něj jdou. Když si ho připravíte doma, můžete také použít ingredience, které splňují vaše dietní potřeby (např. veganské kimchi), jako je to, které jsem vyrobila já.
  • Nemůžeme nahradit papričku gochugaru. Má zvláštní chuť a není pikantní jako naše místní papričky. Přesto jsem dala méně gochugaru než podle tradičního receptu.
  • Nevynechte ani ten rýžový krém, který je opravdu důležitý a uvidíte, že vás nezklame.
  • Používejte pouze mořskou sůl, ne tu s jodem.
  • Není vhodné pro malé děti.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékaná kuřecí stehýnka s bramborami, špenátem a sýrovou omáčkou

Bezlepkový kmínový chleba se lněným semínkem

Pečený pikantní losos s jarní cibulkou

Zdravá fitness zmrzlina z jediné ingredience + 5 variant

Brambory v majoránkové omáčce

Vláčné jablečné kousky se skořicí

Vyzkoušený recept na jednoduchý domácí jogurt pro zdraví

Křupavé ořechové sušenky s karamelovou náplní

Jahodové smoothie

Řezy z odpalovaného těsta s vanilkovým pudinkem, mascarpone krémem a broskvemi

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Video: Dvoubarevný palačinkový dort se šlehačkou