Nepečený cheesecake s čokoládou

Receptů na cheesecake je nespočet i já jsem jich vyzkoušela hodně, ale tenhle zachutnal asi nejvíc.

Markéta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 tučné tvarohy
  • 2 cream cheese
  • 350ml smetany ke šlehání 33 %
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 50ml javorového sirupu
  • 70g cukru muscovado
  • 70g hořké čokolády 70 %
  • 125g másla
  • 200g máslových sušenek
  • ovoce na ozdobu

Postup

1

Korpus:
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy a necháme 30 minut chladit v lednici.

2

Krém:
Nejdříve si vyšleháme smetanu s 30g cukru do husté šlehačky. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Zbytek cukru a javorového sirupu vyšleháme, aby se cukr rozpustil, poté přidáme tvaroh, cream cheese, vanilkový extrakt a vyšleháme. Do tvarohové směsi nakonec lehce vmícháme 1/2 šlehačky. Do zbylé šlehačky vmícháme rozteklou čokoládu a prošleháme.

3

Na sušenkový korpus vylijeme nejdříve světlou vrstvu krému a poté vrstvu šlehačky s čokoládou, uhladíme a necháme vychladit ideálně přes noc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těsto na pizzu jen ze 2 ingrediencí

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými oříšky

Cizrnový koláč s malinovou omáčkou

Dýňová polévka

Letní tip: Recepty na osvěžující domácí limonády

Ryba na masle s karfiolovo-zemiakovým pyré

Reuben sendvič

Čokoládové cupcakes plněné slaným karamelem

Kukuřičné penne s tuňákem a čerstvou zeleninou

Nadýchané nízkokalorické lívance s cottage sýrem a medem za 15 minut

Domácí kokosová mléčná rýže z mikrovlnky

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis