Masové kuličky s rajskou omáčkou

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého masa
  • 1 vajíčko
  • 1 stroužek česneku
  • strouhanka
  • hrst čerstvé petrželky
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Na omáčku:

  • 2 lžíce másla
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce přírodního třtinového cukru
  • půl lžičky mleté skořice
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 krabičky rajčatového pyré (2 x 500 g)
  • citrón na dochucení
  • sůl na dochucení

Postup

1

V hrnci zpěníme máslo a osmahneme na něj cibulku. Přihodíme koření a necháme rozvonět. Nasypeme mouku a opečeme. Přidáme cukr a na mírném plameni necháme rozpustit a zkaramelizovat. Dobře mícháme, aby se směs nepřipálila. Zalijeme rajčatovým pyré a na mírném plameni dusíme asi hodinu. Propasírujeme přes síto a pokud je potřeba, zředíme a dochutíme citrónovou šťávou, solí a cukrem.

2

Maso dáme do mísky, přidáme vejce, propasírovaný česnek, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a zasypeme strouhankou. Prohněteme rukama a pokud se těsto hodně lepí, přidáme ještě strouhanku. Tvarujeme kuličky velikosti golfového míčku a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl hodiny do zlatova.

3

Kuličky servírujeme zalité omáčkou s knedlíky, těstovinami nebo rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Risotto s červeným vínem

Cibulová polévka s uzenou paprikou

Rajčatová polévka s cuketou

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Video: Nadýchané máslové rohlíčky skvělé ke snídani

Pečená kuřecí prsa plněná krémovým sýrem a zabalená ve slanině

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Makaróny se směsí z avokáda

Briam – zelenina pečená na grécky spósob