Skořicová buchta se slunečnicovými semínky a švestkami
Skořice v kombinaci se švestkami je dokonalá !

Ingredience na 10 porcí
- 450 g celozrnné špaldové mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 5 lžiček skořice
- 150 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 4 vejce
- 500 ml kefíru
- 50 ml řepkového oleje
- 5 lžiček slunečnicových semínek
- švestky
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Vypeckujeme švestky. Smícháme mouku s kypřícím práškem, skořicí a slunečnicovými semínky.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, a poté přidáme citrónovou šťávu, kefír a olej.
Do tekuté směsi vsypeme sypkou směs a vyšleháme v hladké těsto.
Těsto vlijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a navrch poklademe švestky. Pečeme na 180 °C cca 35 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře