fbpx

Skořicová buchta se slunečnicovými semínky a švestkami

Skořice v kombinaci se švestkami je dokonalá !

Skořicová buchta se slunečnicovými semínky a švestkami

Ingredience na 10 porcí

  • 450 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 5 lžiček skořice
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 4 vejce
  • 500 ml kefíru
  • 50 ml řepkového oleje
  • 5 lžiček slunečnicových semínek
  • švestky

 

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Vypeckujeme švestky. Smícháme mouku s kypřícím práškem, skořicí a slunečnicovými semínky.

2

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, a poté přidáme citrónovou šťávu, kefír a olej.

3

Do tekuté směsi vsypeme sypkou směs a vyšleháme v hladké těsto.

4

Těsto vlijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a navrch poklademe švestky. Pečeme na 180 °C cca 35 minut.

Skořicová buchta se slunečnicovými semínky a švestkami

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře