Dýňové donuty

Ingredience na 10 porcí
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 lžičky skořice
- půl lžičky badyánu
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 hrnek třtinového cukru
- půl hrnku oleje
- půl hrnku podmáslí nebo kefíru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek dýňového pyré
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Všechny sypké ingredience smíchám zvlášť. Hned potom v další míse vyšlehám všechny tekuté ingredience dohladka. Nakonec obě směsi smíchám a peču ve vymazané a vysypané formě na donuty na 180°C zhruba 20 minut. Donuty nakynou, při píchnutí špejlí bych špejli měla vytáhnout čistou.
Ještě teplé donuty obalím z obou stran ve směsi cukrů – 1sáček vanilkového a dva sáčky skořicového.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře