Italský tvrdý sýr s medem

Máte doma italský tvrdý sýr a nevíte co s ním? Jeden ze skvělých italských předkrmů je právě sýr s medem. Existuje řada variant tohoto receptu. Sýry, které se hodí podávat s medem jsou obvykle pouze ty tvrdého typu („formaggio stagionato“) neboli ty, které několik měsíců zrají, jako je Gran Padana, Gran Moravia, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano, Pecorino Sardo a jiné. Místo medu se taky používá marmeláda.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

 

Ingredience

  • tvrdý italský sýr, např. gran moravia (může už být nakrájený na kostky tzv.“cubetti“ a nebo na plátky „scaglie“)
  • poctivý dobrý med
 

Postup

1
Sýr v celku si nakrájejte na kostky nebo plátky nebo ho tak už kupte.
2
Potom si vedle na talíř připravte dózičky s medem a marmeládou, kam budete sýr namáčet, nebo můžete nalít med rovnou na sýr a konzumovat ve velkém množství :-)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninová musaka

Palačinkový dort s příchutí vanilky a kakaa

Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Polévka z fazolí mungo

Jednoduché paprikové chutney

Melounový drink

Spaghetti aglio con pomodori e salsiccia

Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží

Křehounké tyčinky z jogurtového těsta připravené do 30 minut

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta