Italský tvrdý sýr s medem

Máte doma italský tvrdý sýr a nevíte co s ním? Jeden ze skvělých italských předkrmů je právě sýr s medem. Existuje řada variant tohoto receptu. Sýry, které se hodí podávat s medem jsou obvykle pouze ty tvrdého typu („formaggio stagionato“) neboli ty, které několik měsíců zrají, jako je Gran Padana, Gran Moravia, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano, Pecorino Sardo a jiné. Místo medu se taky používá marmeláda.

Italský tvrdý sýr s medem

Ingredience na 1 porce

  • tvrdý italský sýr, např. gran moravia (může už být nakrájený na kostky tzv.“cubetti“ a nebo na plátky „scaglie“)
  • poctivý dobrý med

 

Postup

Celkový čas přípravy: 5 min

1

Sýr v celku si nakrájejte na kostky nebo plátky nebo ho tak už kupte.

2

Potom si vedle na talíř připravte dózičky s medem a marmeládou, kam budete sýr namáčet, nebo můžete nalít med rovnou na sýr a konzumovat ve velkém množství :-)

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Předkrmy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře