Italské minestrone

Vynikající italská rajčatová polévka plná zeleniny.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čerstvá zelenina dle ročního období: mrkev, hrášek, cuketa, brambory, fazole, fazolky, petržel, květák aj.
  • pasírovaná rajčata (passata di pomodoro) cca 250 g nebo čerstvá (někdo používá čerstvá rajčata nakrájená na malé kostky jako zbytek zeleniny)
  • panenský olivový olej
  • těstoviny: špagety nebo cannolicchi
  • sůl, pepř
  • zeleninový bujón na dochucení

Postup

1

V hrnci osmahnu zeleninu nakrájenou na drobno na olivovém oleji, přidám trošku vody a nechám vařit. Přidám sůl, pepř, bujón a rajčatový protlak (passata di pomodoro). Nakonec přidám ještě trošku olivového oleje. Nechám vše vařit na velkém ohni.

2

Mezitím si připravím těstoviny: pokud mám špagety, tak je nalámu na asi 3 cm dlouhé kousky (nebo kupte cannolicchi). Jakmile je uvařená zelenina, tak ji zaliju zbytkem vody (opět někdo používá vývar) a vyplním hrnec. Nechám vařit na velkém ohni asi další hodinu,
nakonec přidám těstoviny. Až jsou hotové těstoviny, vypněte oheň a podávejte posypané parmezánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fazole adzuki se zeleninou, červenou řepou a dýňovými semí

Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády

Jahodoví šneci s krémovou citronovou polevou

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany

Dýňový chlebíček s čokoládou

Rychlý jemný závin s makovou náplní a džemem

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Koriandrová polévka

Dýňové cupcakes s banánovým krémem

Čočkový dhal s mungo fazolkami

5 atraktivních letních receptů z cukety

Jednoduchý hrnkový knedlík