Recept na sušenkové medvídky, kteří objímají oříšky

Maa Tamagosan, Japonka, která ve Francii studovala gastronomii vytvořila sušenky, které jsou snad příliš roztomilé na to, aby se jen snědly. Její sušenky vypadají jako malí medvídci držící libovolné oříšky. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 110g hladké mouky
  • 20g škrobu
  • Špetka soli
  • (Může být: špetka mleté skořice a kakaa)
  • 40g cukrového sirupu (můžeme celý nahradit medem)
  • 10g medu
  • 30g oleje

Postup

1

Předehřejeme troubu na 160°C.

2

V míse důkladně smícháme mouku, škrob, sůl (a skořici a kakao)

3

V druhé míse smícháme sirup, med a olej a opět důkladně promícháme, dokud se vše nespojí

4

Zkombinujeme suché i mokré směsi dohromady a vypracujeme těsto. Pozor! Těsto je nutné vypracovávat skutečně dlouho. Nepřidávejte další máslo, abyste si pomohli. Sušenky by se jinak roztekly.

5

Těsto vyválíme

6

Z těsta vyřežeme obrysy medvídků, popřípadě jiných zvířátek

7

Špičkou špejle vytvoříme oči a čumák

8

Na vrch každého medvídka položíme mandl, kešu, nebo vlašský ořech

9

Jemně přehneme medvídkovy tlapky přes ořech, aby zůstal na místě

10

Pečeme 10 minut, (pokud chceme světlejší medvídky, pečeme 10-15 minut na 150°C)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnatá kuřecí prsa s cuketovými nudličkami a parmazánem

Pečené hrušky s ořechovou nádivkou a skořicovou pastou

Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Recept na domácí Irish Cream

Šátečky z listového těsta se špenátem a tempehem

Rychlá a hodně dobrá plněná kapsa

Bezlepkové ředkvičkové fit placičky

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem

Veganská celozrnná pizza

Lilková pomazánka s česnekem a olivovým olejem

Tofu nádivka