Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme jí zezlátnout na olej.
Zatímco se cibule smaží, připravíme si další:
Řepu očistíme, nakrájíme na menší kusy a rozsekáme v sekáčku (dřív jsem jí strouhala, ale tohle mi přijde rychlejší a bez práce).
Řepu dáme do mísy, do sekáčku dáme tofu a počkáme, až se rozseká úplně na jemno, téměř na kaši.
Nakonec v sekáčku zpracujeme vločky, ty pro změnu úplně na jemno být nemusí.
Všechny suroviny smícháme s dozlatova osmaženou cibulí, přidáme lžíci škrobu, vrchovatou lžičku mletého kmínu, pepř a sůl podle chuti a prolisovanou hlavičku česneku.
Vše pořádně ručně zpracujeme a tvoříme karbanátky (používám naběračku na zmrzlinu, je to rychlejší. Prostě na pomaštěný pečící papír vytvořím kopečky a ručně je trochu zploštím.
Karbanátky pečeme na olejem pomaštěném papíru na 200 stupňů 25 minut, poté obrátíme a pečeme dalších 25 minut.