
Těsto
Krém
Připravíme si ingredience na těsto. Dvě mísy, kam oddělíme bílky od žloutků. Nejdříve ušleháme tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse máme žloutky a přidáme k nim cukr. Šlehačem vyšleháme do pěny. Šlehač můžeme nyní uklidit a ke žloutkům s cukrem postupně přimíchávat vařečkou mouku. Přidáváme postupně, aby bylo těsto dobře promíchané. Je dobré si mouku do těsta prosít přes sítko, aby v těstě nebyly hrudky. Když máme těsto hotové, přidáme k němu vyšlehaný sníh. Přimícháváme velmi opatrně, aby nám sníh nespadl. Žádné zběsilé kvrdlání vařečkou! Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15–20 min. Troubu 10–15 min. neotvíráme, aby se teplota nesnížila a piškot neklesl. Zda je piškot upečený, zkusíme špejlí, pokud se nám těsto nelepí, tak máme hotovo.
Na vychladlý piškot poklademe ovoce. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem a ovoce po celém povrchu korpusu pokryjeme.
Pěkně rozetřeme a můžeme navrch posypat nastrouhanou čokoládou. Dobrou chuť.
Pokud chceme těsto kakaové, dáme kakao a ubereme mouku. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme.