Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Tento dezert dělám často, protože je jednoduchý a dá se pracovat se sezónním ovocem.

Veronika Malá

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém

  • 500 ml zakysané smetany
  • 1 ks vanilkového cukru
  • broskve, jahody, banány apod.
  • čokoláda na vaření

Postup

1

Připravíme si ingredience na těsto. Dvě mísy, kam oddělíme bílky od žloutků. Nejdříve ušleháme tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse máme žloutky a přidáme k nim cukr. Šlehačem vyšleháme do pěny. Šlehač můžeme nyní uklidit a ke žloutkům s cukrem postupně přimíchávat vařečkou mouku. Přidáváme postupně, aby bylo těsto dobře promíchané. Je dobré si mouku do těsta prosít přes sítko, aby v těstě nebyly hrudky. Když máme těsto hotové, přidáme k němu vyšlehaný sníh. Přimícháváme velmi opatrně, aby nám sníh nespadl. Žádné zběsilé kvrdlání vařečkou! Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 15–20 min. Troubu 10–15 min. neotvíráme, aby se teplota nesnížila a piškot neklesl. Zda je piškot upečený, zkusíme špejlí, pokud se nám těsto nelepí, tak máme hotovo.

2

Na vychladlý piškot poklademe ovoce. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem a ovoce po celém povrchu korpusu pokryjeme.

3

Pěkně rozetřeme a můžeme navrch posypat nastrouhanou čokoládou. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud chceme těsto kakaové, dáme kakao a ubereme mouku. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Quiche se zeleninou

Veganská brokolice zapečená v palačinkovém těstě

Věnečky s mascarpone krémem a ovocem

Omeleta s patizonem a rajčátky

Masové muffiny

Domácí třešňový džem s Jagermeistrem a badyánem

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Nepečený letní cheesecake s třešňovým želé

Květákový krém

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Plněné batáty ala mexiko