
Bůček zbavte kůže (tu nevyhazujte) a nakrájejte ho na špalíčky cca 2x5 cm. Smíchejte dohromady zarovnanou lžičku soli, jemně nakrájené šalotky, 1 chilli papričku (bez semínek), rozdrcený česnek a šťávu z 1/2 limetky. Do marinády naložte nakrájené vepřové a nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
Po odležení maso nasypte do hrnce o menším průměru a zalijte ho vodou z jednoho mladého kokosu (ten dodá masu příjemně nasládlou chuť). Pokud maso není zcela ponořené, dolijte mírně vodou a dejte vařit zakryté na cca 3 hodiny na mírný plamen.
Jakmile je maso měkké tak, že se dá krájet lžící, vyndejte ho z hrnce. Pod hrncem zvedněte teplotu na maximum a za častého míchání redukujte vývar na pár centimetrů ode dna. Do redukovaného vývaru vraťte maso a udržujte v teple.
Než budete maso podávat, připravte si salát. Nakrájejte na jemné proužky ledový salát, cibulku a okurku, pomocí škrabky nastrouhejte na nudličky mrkev. Vše smíchejte dohromady.
Pokud jste si nechali stranou vepřovou kůži, použijte ji jako křupavé doplnění celého talíře. Troubu rozpalte na maximum. Kůži nasolte a vložte do trouby na rošt, aby mohl odkapávat tuk (pod rošt vložte nějakou vhodnou nádobu, abyste tuk zachytili a neušpinili si dno trouby). Za stálého dohledu pečte několik minut, dokud se tuk zcela nevypeče a kůže nezačne být krásně zlatavá a křupavá.
Při podávání salát posypte najemno nakrájenou chilli papričkou, maso zalijte vývarem a posypte nalámanou vypečenou kůží a nasucho opraženými sezamovými semínky. Doplňte čtvrtkou limetky pro dochucení.
Mladý kokos již celkem snadno seženete. Pokud se vám to ale nepodaří, můžete místo něj použít kupovanou kokosovou vodu (např. z DM drogerie). Bohužel její chuť je výrazně horší než u čerstvé vody přímo z mladého kokosu a kromě toho také většina těch kupovaných obsahuje přidaný cukr.