„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Jemný máslový sendvič se štědrou porcí sýra, šunkou a troškou majonézy posilní a dodá energii. Tajemstvím a vychytávkou je zde třetí plátek chleba, který drží vše hezky pohromadě :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 krajíce toastového chleba
  • 100 g šunky
  • 1/2 hrnku goudy, strouhané
  • 2 lžičky majonézy
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce másla, na smažení

Postup

1

Nachystejte si ingredience. Na dva ze tří plátků chleba půjde strouhaný sýr, na poslední krajíc majonéza. Takže popořadě: chléb, sýr, šunka, chléb s majonézou, šunka, sýr a chléb.

2

Poskládejte jednotlivé ingredience do sendviče a poté jej něčím zatěžkejte. Tento krok nevynechávejte, chléb se zpevní a též nenasákne tolik rozšlehaného vejce.

3

Stačí miska s vodou, ale použít můžete prakticky cokoli.

4

Poté sendvič obalte ve směsi vejce, mléka, papriky a trochu soli s pepřem.

5

Na tlustostěnné pánvi rozehřejte máslo. Můžete použít i jiný tuk, třeba olej, ale doporučujeme máslo, nejlépe se hodí chuťově. Orestujte sendvič přibližně 4 minuty z každé strany nebo dozlatova. Nezapomeňte podržet sendvič krátce na bočních stranách, aby se hezky uzavřel.

6

Hotový sendvič položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby jste se zbavili přebytečného tuku. Ihned podávejte a pozor na náplň, může být poměrně horká.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečená cuketa dvou chutí

Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Video: Nepečené ovocné energy tyčinky ve 3 krocích

Hráškové risotto s uzeným lososem

Ostružinové smoothie

Luxusní sýrové košíčky se šunkovou pěnou

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Kuřecí prsa s houbami shiitake

Dýňové ragú s fazolkami

Pečený čaj

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí