Ingredience na 8 porcí

  • 350 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořicového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 500 ml mléka
  • 2 balíčky smetanového pudinku
  • 150 g krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 250 g žervé
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Máslo s cukrem (100 g) rozpusťte. Vmíchejte sůl, kakao, jedlou sodu, skořici, med a vajíčko.

2

Do připravené hmoty vmíchejte mouku.

3

Polovinu těsta rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C, dokud se kraje těsta nezačnou odlepovat od papíru (plát těsta by měl být tenký, takže těsto by mělo být upečené během pár minut). Upečte i druhou polovinu těsta.

4

V mléce uvařte pudinky a oslaďte cukrem. Nechte vychladnout.

5

Máslo s mascarpone vyšlehejte do pěny a poté všlehejte pudink.

6

Krém naneste na jeden plát těsta. Překryjte druhým plátem, překryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice uležet.

7

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a vmíchejte do ní olej. Tuto polevu naneste na řezy a nechte ztuhnout.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Recept bez chodu

Zdroj: www.nosalty.hu

Hodnocení a komentáře

Snadné a rychlé

Snadné a rychlé

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře