Hráškový hummus

Na zahrádce teď dozrává sladký zelený hrášek, který momentálně dávám úplně do všeho, takže když jsem se chystala dělat cizrnový hummus, zakomponovala jsem hrášek i do něj. Hummus má tak jemně zelenou barvu a spoustu železa a vitamínu C navíc. Cizrna je zase skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny, hořčíku, draslíku a manganu. Hummus tak není jen největší cizrnová klasika, ale jde o velmi zdravou pomazánku, kterou si prostě zamilujete. Cizrna je k dostání buď už uvařená v plechovce a je s ní tedy pak jednodušší práce, zároveň je ale už vždy naložená ve slaném nálevu, takže když mám čas, raději si koupím cizrnu v suchém stavu a sama si ji uvařím. Cizrnu je vždy potřeba dopředu přes noc namočit (alespoň 10 hodin) a pak už jí stačí hodina až hodina a půl vaření.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • 300g vařené cizrny
  • 150g čerstvého zeleného hrášku
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Čerstvý hrášek 2 minutky povaříme a dáme ho společně s vařenou cizrnou, tahini pastou, česnekem a citronovou šťávou do mixéru.

2

Množství soli a pepře je na Vás, takže je lepší ochucovat hummus postupně a během mixování ho ochutnávat. Taktéž není dáno přesné množství olivového oleje, přilévejte ho tedy postupně, dokud nebude mít hummus hladkou konzistenci.

Poznámka

Hotový hummus skladujte v lednici v uzavíratelné sklenici či misce, vydrží i týden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

“gumové“ bonbony

Mrkvový krém

Ostružinový trifle

Nakládaný balkánský sýr

Jemné pudinkové řezy s piškoty a zakysanou smetanou

Tvarohovo – Nutellový cheesecake

Rizoto s hříbky

Kokoso-kávová buchta

Banánová bábovka s ořechy, čokoládou a krémovou náplní

Cukety zapečené s parmazánem

Sladké trojúhelníčky z tvarohového těsta se skořicovým cukrem