Makový koláč se švestkami

Podzimní klasika

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 250g špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 5PL tvarohu
  • 5PL oleje
  • 5PL mléka
  • 2PL třtinové panely

Náplň

  • 200g mletého máku
  • 2PL třinové panely
  • 250ml mléka
  • 1PL másla
  • kůra z 1/2 BIO citronu
  • 3PL povidel nebo nějaké dobré marmelády
  • 8ks švestek (klidně i více přes celý koláč)
  • semínka – dýňová, slunečnicová, sezam

Postup

1

Ingredience na těsto si smícháme a uhněteme těsto, které buď vyválíme do tvaru formy nebo jej tam vmačkáme - kousek těsta si necháme ale vedle na posypku.

2

Poté si připravíme náplň, kdy dáme do rendlíku mléko, vsypeme mák, cukr, máslo, přidáme kůru z citronu a povidla a chvíli necháme povařit.

3

Směs vlejeme na připravený korpus a poklademe nakrájenými švestkami. Na ty nastrouháme na hrubém struhadle zbylé těsto a posypeme semínky.

4

Dáme péct do rozpálené trouby na 180 stupňů na asi 40 minut.

Poznámka

‚- mák kupujte nemletý – mletý bývá často smíchán již s cukrem a také bývá často žluklý.
– PL = polévková lžíce

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí perkelt

Skořicové muffiny s ostružinami

Batátovo-avokádové jednohubky

Špenátový koláč ve tvaru slunce

Jednoduchý čokoládový dort s oříškovým krémem

bruschetta s rajcaty a avokadem

Dokonalá bruschetta s rajčaty a avokádem

Valašská kyselica od cérky z valmezu

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Špízy z mletého masa

Kuřecí rizoto s kurkumou

Dobošové řezy

Dýňový cheesecake