Jablkový koláč se smetanou

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Recept (koláčová forma Ø30cm)

Těsto:

  • 300g hladké mouky (kamutové, pšeničné, špaldové)
  • 130g másla
  • 4-6 lžic ledové vody
  • 1 vejce
  • 10g třtinového cukru

Náplň:

  • 400g očištěných jablek
  • 200ml smetany 33%
  • 30-50g třtinového cukru (dle sladkosti jablek, ale obecně stačí cukru velmi málo)
  • vanilkový lusk
  • 2 vejce

Postup

1

Přísady na těsto zpracujte v hladké a vláčné těsto, které vmačkejte do koláčové formy. Okraje ozdobte vidličkou a dno propíchejte. Dejte do lednice.

2

Mezitím si připravte jablka, oloupejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Jablka vyskládejte na těsto a dejte na 25min péct do vyhřáté trouby na 170°C.

3

Smetanu promíchejte s cukrem, vejci a semínky z vanilkového lusku. Touto směsí zalijte předpečený koláč a nechte dopéct při stejné teplotě dalších 25min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta

Chřestový koláč

Portobello burgry

Nadýchané nízkokalorické lívance s cottage sýrem a medem za 15 minut

Imam bayıldı – lilek pečený s rajčaty

Batátové curry

Hořčično-kukuřičné řízečky

Quinoa s krevetami a špenátem

10 nejoblíbenějších receptů s chia semínky

Dýňové tolárky

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Brynzové pirohy