fbpx

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Horké jablíčko jsem milovala už na škole, tehdy jsem si kupovala v pytlíčkách prášek, který se zalil vodou. Pak jsem přešla na džus a pak jsem začala ladit recept přímo z jablek. A to je ta nej verze horkého jablíčka!

Horké jablko

Ingredience na 4 porce

  • 2 jablka – nejlépe sladká červená
  • šťávu z 1 menšího citronu
  • šťávu z 1 pomeranče
  • 6 hřebíčků
  • 0,5 lžičky skořice (nebo víc, dle chuti)
  • 0,5 lžičky mletého kardamomu
  • cukr dle chuti (já dala 1 lžíci)
  • vodu

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Jablka oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte do rendlíku. Zalijte 250 ml vody, přidejte kardamon, hřebíček skořici a cukr.

2

Vařte jablka do změknutí. Až jablka změknou, vyndejte hřebíčky a jablíčka rozmixujte. Dejte opět na sporák ještě na několik minut prohřát, dle chuti přidejte vodu. Mám radši řidší, jinak je to jako smoothie, takže jsem přidala ještě 350 ml vody.

3

Přidejte i šťávu z citronu a pomeranče a cukr. Až se vše prohřejea cukr rozpustí, můžete podávat.

4

Dobrou chuť ♥

Mohlo by vás zajímat:
Citrón hřebíček jablko pomeranč skořice vánoce Nápoje Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře