Jednoduché medové řezy

Pokud potřebujete připravit sváteční dezert bez mouky, je tento recept právě pro vás...

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 velký bílý jogurt (400 g)
  • 100 g medu
  • 1 lžička jedlé sody

Náplň

  • 1 vanilkový puding
  • 150 g másla
  • 150 g medu
  • Na dohotovení
  • 4 lžíce domácí marmelády
  • hrst nasekaných oříšků

Postup

1

Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na mouku, přidáme do nich lžičku jedlé sody.
Jogurt smícháme s medem, přidáme ovesné vločky a upečeme na pečícím papíru - cca 20 - 30 minut při 180 stupních.

2

Vanilkový puding uvaříme v hrnku mléka a necháme vychladnout.
Změklé máslo smícháme s medem a a prochladlý puding do něj vešleháme.

3

Hotový korpus rozřízneme na 3 díly, každý díl pomažeme lžící domácí marmelády (nejlépe kyselejší - napři. višňové nebo rybízové) a částí krému. Složíme na sebe, zbytkem krému lehce pomažeme a posypeme nasekanými oříšky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodové knedlíky s tvarohem

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Nepečené dýňové kopečky bez cukru i mouky hotové za chvíli

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Krevetové kari s kokosovým mlékem

Křupavé sýrové spirály z kynutého těsta

Karamelizovaná řepa s cibulí

Penne s cuketou a pancettou

Dvouvrstvý Nutellový cheesecake

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Skandinávští šneci se skořicí

Čerstvý salát s artyčoky