fbpx

Ingredience na 2 porce

 

  • 250g ricotty
  • 1 vejce
  • 120g hladké mouky typu 00
  • 20g strouhaného parmazánu
  • špetka soli

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Ricottu nechte přes plátno okapat. Pak ji smíchejte s ostatními přísadami a spojte v těsto. Nepřidávejte zbytečně moc mouky, aby noky nebyly hutné. Hmota může být trochu lepivá, ale to nevadí. Pomocí mouky vyválejte hádky a nakrájejte je na jednotlivé kousky, které zploštíte vidličkou.

Noky z ricotty
2

Uvařte je ve vroucí osolené vodě. Hotové jsou, jakmile vyplavou na hladinu. Vyjměte je děrovanou lžící a rovnou osmahněte na pánvi. Podávejte například s bazalkovým pestem.

Noky z ricotty
3
Noky z ricotty
4
Noky z ricotty

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře