Vláčné kakaové řezy s čokoládovo-oříškovým krémem

Něco pro čokoládové maniaky. Hutné kakaové řezy, které pokrývá vrstva čokoládového krému a křupavé polevy. Dokonale ladí k odpolední kávičce.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnku krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku mouky
  • 6 lžic holandského kakaa
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli

Krém

  • 1 plechovka salka
  • 2 lžíce změklého másla
  • 1 1/2 hrnku čokoládových kousků
  • 1 hrnek oříškové pomazánky (dle vaší volby)

Poleva

  • 180 g čokoládových kousků
  • 1 lžíce ztuženého tuku

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 22 x 22 cm vymažte olejem.

2

Smíchejte máslo, cukr a vanilkový extrakt. Přidejte vejce a dobře promíchejte.

3

Smíchejte mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Vsypte tuto směs do mokrých ingrediencí a jemně promíchejte.

4

Nalijte těsto do připravené formy a pečte 18 až 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde s několika drobečky. Nechte vychladnout.

5

Mezitím si připravte krém. V míse smíchejte salko, máslo, čokoládové kousky a oříškovou pomazánku. Vše rozehřejte nad parou do hladka.

6

Nalijte krém na vychladlý korpus a dejte jej do lednice.

7

Připravte polevu. Čokoládové kousky a ztužený tuk rozehřejte v mikrovlnce do hladka. Vzniklou polevu nalijte na vychladlý krém. Nechte zchladnout, nakrájejte na čtverce a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Seitan s brokolicovým pyré

Snadná křehká oříšková kolečka s čokoládovou polevou

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Duhová roláda

Tartelettes á la rhubarbe – rebarborové koláčky

Domácí bylinkové máslo se solí

Dušené hovězí na mrkvi a tymiánu

Třešňový koláč s tvarohem

Vláčný mrkvový dort s jemným krémem

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Zelené kuřecí kari